I dag fikk jeg en utrolig gladnyhet; jeg skal til NEW YORK!!!
Da jeg var på Pre Departure meeting snakket de om at det var Soft Landing Camp i New York for alle utvekslingsstudenter gjennom Explorius. De snakket som om alle som var på møtet skulle få delta, selv om jeg av en eller annen grunn alltid hadde trodd at siden jeg valgte Select High School så ble jeg eksludert fra den turen. Det viste seg å være feil. Jeg sendte nemlig mail til kontaktpersonen min i Explorius i går der jeg spurte om jeg også var inkludert på denne turen. I dag fikk jeg svar tilbake om at; jada, en Soft Landing Camp i New York er inkludert i prisen. Så, derfor skal jeg reise til New York til sommeren! En slik Soft Landing Camp varer i tre dager og fire netter og er en sjanse til å bli litt vant til å snakke engelsk før vi møter vertsfamilien. I tillegg får vi møte andre utvekslingselever og få en myk landing i et nytt land so vi skal tilbringe de nese ti månedene i. Nå gleder jeg mer enda mer, og det trodde jeg nesten ikke var mulig. 
Jeg får ikke sove om kveldene nå fordi jeg gleder meg sånn! Selvom det fortsatt er rett under 100 dager til jeg reiser, virker det som det er rett rundt hjørnet. I stedet for å sove setter jeg meg på pc'en og leser om skolen og byen og kjenner sommerfuglene slippe seg løs i magen min. I går ble jeg faktisk sittende helt til 2.30 om natten og bare lese om byen, se på bilder og glede meg. Jeg har enda ikke opplevd å grue meg til å dra, men frykter det kanskje skjer litt nærmere avreise. Vi får se. Siden en del lurer, så tenkte jeg at jeg skulle fortelle dere det jeg vet så langt av plassering, skole og slike opplysninger.

For det første så reiser jeg med Explorius, men jeg har valgt et program de har som heter Select High School. Det programmet går ut på at jeg betaler en del mer for å velge mer selv. For de pengene blir jeg for eksempel sikret de fagene jeg trenger for å få skoleåret godkjent her hjemme så jeg ikke må dumpe et klassetrinn og gå 2. på nytt. I tillegg så får jeg også velge hvilken skole jeg vil gå på. De har et utvalg av High Schools i USA som de samarbeider med spredt rundt om i  forksjellige stater. Skolene tilbyr litt av hvert av ulike fag. Ikke alle skolene hadde alle de realfagene som jeg trenger, derfor ble valgmulighetene litt begrenset. Det var for eksempel en skole i California som jeg hadde lyst til å velge, men de hadde ikke kjemi. Så der røyk den. Til slutt sto jeg igjen med tre skoler; en i Arizona, og to i Boston. Som dere sikkert har skjønt endte jeg opp med å velge skolen i Arizona og det var mye på grunn av klimaet. Jeg ville ikke reise så langt for å bo i et klima som lignet så mye på det norske. Eller, det vil si etter hva jeg har hørt. Det er sikkert kjempefint der også, men jeg ville til et varmere strøk. Derfor ble det Arizona.
For noen uker tilbake siden fikk jeg en e-post fra Explorius meg tittelen: Gratulerer, du er blitt godkjent!
I denne mailen var det vedlagt et papir undertegnet av rektor på skolen i Arizona som sier at jeg er blitt tatt inn som en elev ved skolen neste år. Jippi! Jeg skal gå på en av skolene i Mesa School District som heter Mountain View High School som er en skole som kommer ut med veldig gode resultater i diverse undersøkelser.Jeg gleder meg. MYE.
Endelig kan alle dere nysgjerrige mennesker få lese om hvordan jeg forbereder meg til mitt utvekslingsår. Yeey!
Grunnen til at jeg ikke har opprettet en blogg før er fordi det ikke har skjedd mye i prosessen i det siste, og jeg synes det er direkte kleint å skrive om hverdagslivet mitt. Jeg tviler på at mange av dere interesserer dere for hva jeg spiser til frokost. Eller, det vil si jeg håper ikke noen interesserer seg for det. Uansett så er det slike innlegg som jeg hadde skrevet om bare for å fylle på i arkivet. Derfor kan jeg først begynne å skrive nå. For nå går ting fremover! 

Før avreise er jeg nødt til å møte opp på et obligatorisk Pre Departure meeting. Dette skal visst være for å bli litt kjent med noen av de andre utvekslingsstudentene, i tillegg til å repetere informasjon og legge til litt nye opplysninger. Dette møtet var jeg på denne helgen. For å være helt ærlig så følte jeg ikke at var det noe de sa som var nytt eller som jeg måtte huske ekstra godt. Jeg satt der med penn og papir, klar til å notere ned detaljer rundt visumsøknad, lånekassen osv. men endte opp med å ikke skrive et eneste ord. De andre studentene fikk jeg heller ikke snakket med siden de sto godt plassert mellom foreldrene sine. (Jeg sier ikke at jeg ikke gjorde det samme.) Det positive var at de hadde hentet inn tre tidligere utvekslingselever som satt på scenen og besvarte spørsmål og delte egne erfaringer. De nevnte blant annet det at amerikanere er veldig strenge på hva man kan og ikke kan ha på seg av klær. Eller mer hva som skal dekkes til. Den ene foredragsholderen pekte på hake, kne og albue og fortalte at dette område måtte dekkes til på skolen. HÆ?! Jeg skal jo til varme Arizona også må jeg gå med langermet genser og knebukse? Det var en uforutsett hindring som jeg ikke er sånn veldig glad for.  I tillegg må eventuelle shortser være lenger enn fingerspissene når armene henger rett ned langs siden. Mitt eneste håp nå er at de er litt slappere med å følge opp slike "dress codes" på grunn av varmen slik at jeg kan unngå å koke bort der nede.

 
Og her skal jeg liksom traske rundt i bukse og genser?

 Det er tross alt veldig, veldig varmt.      

Her kan du skrive om deg selv eller hva du vil.

Legg meg til som venn


ARKIV

· April 2012 · Mars 2012 · Februar 2012 · Januar 2012 · Desember 2011 · November 2011 · Oktober 2011 · September 2011 · August 2011 · Juli 2011 · Juni 2011 · Mai 2011


KATEGORIER

· Blogg

LINKER

· blogg.no · Få din egen blogg!

DESIGN

Designet er laget av Katrine.

hits