Jeg får gjøre sånn som jeg gjorde med Hawaii, tenker jeg. Rakk jo ikke å skrive hver kveld på denne turen heller, så utslitt jeg var på kvelden etter all vandringen om dagen og tidsforskjellen. Får oppsummere dagene litt etter litt tenker jeg. Kan jo starte der jeg slapp, nemlig dag to i New York. 

Heldigvis følte pappa seg bedre (tror jeg hvertfall) så vi var endelig alle fem ute på sightseeing i storbyen. Vi kjøpte oss Subway billetter og satte kursen downtown til Ground Zero. Der hvor de to tvillingtårnene sto, har de bare latt det være store gapende hull. På svarte steinplater som omringer hullene står det skrevet navnet på alle de som mistet livet sitt under 9/11 angrepene, og på veggen under de igjen fosser det konstant vann loddrett ned. Vi gikk innom Visitor's Center der de hadde sitater fra den dagen, bøyde bærebjelker fra World Trade Center, gjenstander de fant i støvet, og bilder av mange av ofrene. 

Så, etter en litt alvrolig, men også veldig fin, start på dagen gikk vi så langt downtown som man kommer. Det er nemlig på en øy mellom Staten Island og Manhatten at man kan se den verdensberømte turistattraksjonen Frihetsgudinnen. Ettersom jeg var i New York for bare åtte måneder siden, husket jeg fortsatt noen triks. For eksempel husket jeg at å vente i tre timer i kø for å få latterlige dyre båtbilletter ut dit ikke lønte seg. Da jeg var der tok vi like så gjerne en gratis ferge som går mellom de to øyene hver halv time, og som passerer Frihetsgudinnen nært nok. Man får riktignok ikke gått i land og sett den, men det holder lenge å se den på avstand når det er gratis og ingen køer. 

Derfra tok vi Subwayen uptown igjen for å se på Empire State Building. Der hadde jeg faktisk ikke vært før, så det var gøy å se noe nytt også. Planen var at vi skulle dra opp til toppen, men etter å ha fått beskjed om at ventetiden var på 90 minutter og at det begynte å bli mørkt allerede, så droppet vi det. Jeg er veldig glad for det, for det betydde at vi kunne dra opp i Rockefeller Plaza istedenfor som jeg tror har en mye bedre utsikt ettersom man kan se hele Central Park uten noen høye bygninger i veien. Men da fikk jeg hvertfall sett Empire State Building up close. Yey!

Rett rundt hjørnet lå også Grand Central Terminal, så da måtte vi stoppe der også en liten tur siden det er en så fantastisk bygning. I tillegg så måtte jeg vise Hanna og Eline hviskehjørnene som jeg husker fra den guidede turen jeg hadde her i fjor høst. Det virker så lenge siden når jeg skriver ifjor høst. Men så er det en stund siden også når jeg tenker over det.

1


  1 kommentarer på "STATUE OF LIBERTY"

Stephanie
Jeg har lært et nytt uttrykk. dette kan du si til dine franske venner i usa.

New York était malade!
10.04.2012, 22:26


Legg igjen en kommentar:

Navn:
Husk meg?
E-post:

Bloggadresse:

Kommentar:


Dette designet er laget av http://katrineaastorp.blogg.no

Her kan du skrive om deg selv eller hva du vil.

Legg meg til som venn


ARKIV

· April 2012 · Mars 2012 · Februar 2012 · Januar 2012 · Desember 2011 · November 2011 · Oktober 2011 · September 2011 · August 2011 · Juli 2011 · Juni 2011 · Mai 2011


KATEGORIER

· Blogg

LINKER

· blogg.no · Få din egen blogg!

DESIGN


Designet er laget av Katrine.

hits